MATSVINN: En forståelig utfordring

mandag 21. januar 2019, 18.00 - 20.30

Informasjon

Program: 
• Ordfører René Rafshol ønsker velkommen
• Mette Nygård Havre, matredder, utfordrer oss på matsvinn.  Hva kan og bør vi gjøre? 
• Klima og matsvinn – Østfoldforskning v/ Hanne Møller
• Lokale stemmer - Bondelaget i Råde, Tomb VGS, Råde Bakeri.
• Paneldebatt: Debattleder er Guro Nereng, Klima Østfold.

Møteleder for kvelden er Mona Nilsen, seniorrådgiver i Østfoldforskning. 

Klima- og miljøsaker er ofte vanskelige å forstå. Kampen mot matsvinn er mer konkret. Vi spiser alle mat hver eneste dag, og nordmenn kaster i snitt 42,6 kilo matavfall i året, som kanskje kunne vært spist. Vi forstår at det ikke er bra å kaste mat vi handler inn. Ved å gjøre noe så enkelt som å sørge for at maten som handles inn spises opp sparer vi både klimaet og penger. Matredder Mette Nygård Havre innleder kvelden, før vi slipper til lokale stemmer som både forklarer sammenhengen mellom klima og matsvinn til hva som faktisk gjøres praktisk for å begrense klimautslippene våre ved å redusere matsvinn. Avslutningsvis utfordrer vi lokale stemmer på hva de vil gjøre for klimasaken og kampen mot matsvinn i en paneldebatt. 

Mette Nygård Havre har i flere år jobbet i renovasjonsbransjen i Bergen. Der så hun med egne øyne hvor mye spisbar mat hver og en av oss kaster. Dette ville hun gjøre noe med. I 2016 startet hun @spisoppmaten i sosiale medier. Noe som etter hvert har blitt en folkebevegelse med over 60 000 følgere. Hun sluttet i fast jobb og begynte i fjor å jobbe på heltid med å få folk til å bli matreddere. Mette inspirerer oss til å bli mer bevisste forbrukere. 

Dette møtet er en av mulighetene du har å medvirke til Råde kommunes nye klima- og energiplan. Du kan lese mer om klima- og energiplanen på kommunens hjemmeside

Møtet er også en del av Klimafestivalen §112

Sted

Tomb VGS
Tomballeen 7,  1640 Råde

Kontakt

Legg til hendelsen i din kalender
Fant du det du lette etter?