Digitaliseringsminister Nikolai Astrup på besøkte i Råde

Klikk for stort bilde På mandag besøkte digitaliseringsministeren Råde. Han fikk en omvisning på bedriften New Wave og sett hvordan de bruker robotisering for å øke effektiviteten i samarbeid med de ansatte.

Etter omvisningen presenterte rådmannen Inger Skarpholt Fjeld hvordan Råde kommunen jobber med digitalisering for ministeren. Hennes fokus var på de ansatte som skal gjennomføre digitaliseringen. At kommunene og forskjellige etater må få datasystemer som snakker sammen. Fjeld fortalte også at Råde kommune har vært fyrtårn med at barnevernet var først ute i Østfold med nettbrett til ansatte i barnevernet. Dette er viktig for sikkerhet av informasjon ikke kommer på avvei og at man slipper dobbelt registrering. Kommunen er sammen med Oslo kommune og noen få andre kommuner først ute med Min side på hjemmesiden. I tillegg bruker kommunen en del systemer innenfor helse, og jobber også med robotisering av enkelte tjenester til innbyggerne kunne stabsleder Hans Moan fortelle digitaliseringsministeren.

Fant du det du lette etter?