Du, en medvandrer?

Råde kommune søker frivillige som har tid og lyst til å bli kjent med å følge en eller noen av flyktningene som er bosatt i Råde, og vise dem veien inn i samfunnet.

For familier og enslige som har flyktet fra krig og elendighet og fått lov til å bosette seg i Råde, kan kontakt med og støtte fra en frivillig person – en medvandrer - utgjøre en vesentlig forskjell i møtet med lokalsamfunnet.

Vil du melde deg som frivillig, eller kanskje du vil vite litt mer?

Kom gjerne innom for en uforpliktende samtale.

Adriana Ulland
Frivilligkoordinator i Råde

e-post: adriana.ulland@rade.kommune.no

Hva er oppgavene til en medvandrer?

Gjøre hyggelige ting sammen

Det viktigste er å være et medmenneske og en de kan stole på i en krevende periode.  Det kan for eksempel skje gjennom å gjøre ulike aktiviteter sammen, slik som: å gå på kino, spille fotball, snakke norsk sammen om det som skjer i bygda, gå på tur i skogen og bli kjent i byen. Men hvis de også kan få litt hjelp til f.eks. å forstå brev og informasjon de får og hvordan de selv kan svare, er det flott. Praktiske tips om hvordan en kan mestre hverdagen i Norge, kan også være nyttig.

For nylig bosatte flyktninger kan dette være fine muligheter til å bli kjent med den norske kulturen og nærmiljøet. Ikke minst får de anledning til å praktisere det norske språket, som er nøkkelen til samfunnet.

Gjør en forskjell …

… ved å bli kjent med en person som er ny i Råde!

Lån bort litt av deg selv og få mye tilbake.

Fant du det du lette etter?