En tøff tid for alle - en hilsen fra ordfører

Klikk for stort bildeDet er underlige tider. Regjeringen har innført de mest omfattende tiltak overfor befolkningen i fredstid, og alle landets innbyggere oppfordres til å delta i den store samfunnsdugnaden som skal bremse koronasmitte. Jeg er glad for å se at folk ser ut til å følge rådene fra helsemyndighetene. Varme og omsorg gis på nye og kreative måter, når nærkontakten uteblir.

Klikk for stort bilde

 

I går fikk Råde sin første påviste Korona smitta av de som har tatt testen. Som ordfører ønsker jeg å si at Råde kommune har rutiner og planer for å håndtere utbrudd av smittsomme sykdommer. Målet er å tilby syke god helsehjelp og forhindre at de smitter andre. Fastleger og øvrig kommunale helsetjeneste holdes løpende informert. Vi har sammen med Moss, Våler og Vestby opprettet en egen Korona legevakt i Moss (Gamle Solli skole).

Flere av tiltakene er nok tøffe for mange av oss, også for oss som har vært med å bestemme dette. Jeg får tilbakemeldinger på at hjemmeskolen fungerer, men vi er fortsatt avhengig av dere foreldre som på en god måte må følge opp barna deres. Jeg og hele kommunestyret som skoleeiere er utrolig stolt av dere elever som sitter hver dag og gjør skolearbeid. Husk å ha mange friminutt også, ta en tur ut i frisk luft. 

Jeg har et ønske.
Siden barn og ungdommer ikke kan møtes i grupper eller gå på skolen, kan flere unge føle ensomhet. Derfor ønsker jeg at dere unge sender en hyggelig hilsen til alle i klassen, for eksempel gjennom Showbie, TikTok, Snap, sms, Facebook, eller ringe. Dersom dere synes det er vanskelig, snakk med en voksen som hjelper dere. Jeg oppfordrer dere foreldre til å støtte de unge i å nå ut til hverandre.

Klikk for stort bilde

Mange legger ned ekstra innsats både som frivillig og på jobben. Tusen takk til dere alle, jeg er ille stolt av dere. En ekstra takk til dere som jobber innen helse og omsorg.

Råde kommune er en flott kommune med mange hytter og flere campingplasser, det er vil veldig glad for. I den tiden som kommer nå, ønsker vi ikke at dere som bor utenfor kommunen kommer til oss. Når smittefaren reduseres, er dere hjertelige velkommen tilbake til bygda mellom byene.

Selv om vi ikke kan møte hverandre personlig, er det viktig at vi tar vare på hverandre gjennom å kontakte hverandre på andre måter. Har du en nabo eller kjenner en som du vet er alene så ta kontakt.

Det er også tøffe tider for de som blir permittert, de som driver bedrifter og for de som mister jobben.

Nå er det viktig å tenke på at vi som bor i Råde tenker vi og ikke jeg.

Beste hilsen
René Rafshol
Ordføreren

Dersom du lurer på noe om Korona, anbefaler jeg disse to sider for informasjon: .