Kampanje skoleskyss

Klikk for stort bildeRåde kommune støtter Viken fylkeskommune i deres innstendige oppfordring til alle innbyggere om å være med på et krafttak for å minske smittefaren og trykket på skolebussene.

Alle kommunene i Viken var nylig i møte med Viken fylkeskommune og Statsforvalteren om situasjonen.

- Både vi og fylkeskommunen er helt enige om at alle barn og unge som har krav på skoleskyss skal få plass på bussen. Men for å få bukt med problemet med overfylte skolebusser, oppfordres det rett og slett til at alle som har mulighet bruker sykkelen eller går hvis det er mulig.  Viken Fylkeskommune opplever i sitt område at elever uten innvilget skoleskyss også tar bussen, og det må vi i Råde bidra til at ikke gjøres sier kommunalsjef Thomas H. Meyer. 

Dette skjer de neste ukene fra Viken fylkeskommune

Viken fylkeskommune og kollektivselskapene kommer nå opp med en rekke tiltak for å bedre situasjonen på skolebussen. Tiltakene settes i verk så raskt som mulig i ukene framover:

  • Det settes inn ekstra kapasitet etter behov. Kollektivselskapene skaffer nå flere busser og sjåfører til perioden vi nå går inn i.
  • På grunn av enkelte overfylte skolebusser, vil kollektivselskapene plassere ut personell på utvalgte holdeplasser når skolene starter opp igjen, for å hjelpe til med å spre de reisende på flere avganger og sjekke billetter.
  • Videre vil fylkeskommunen jobber med å få på plass koronaveiledere som minner om avstand og munnbind på de videregående skolene, som også vil bli brukt ved påstigning til skoleskyssen.

I tillegg holdes fremdører og de forreste seterekkene på bussen avstengt, seter sperres av for å hindre at folk sitter ansikt mot ansikt, renholdet på busser og billettmaskiner trappes opp og informasjon om reiseråd økes