Korona: Tiltak i Råde nå

Klikk for stort bildeRåde kommune følger nå nasjonale koronatiltakene, med lokale anbefalinger, siden regjeringen avslutter de regionale tiltakene.

Regjeringen har besluttet å avslutte regionale tiltak for kommuner i Oslo og Viken (Ring 1 og Ring 2-systemet). Beslutningen er tatt i samråd med kommunene.

Situasjonen i Oslo, Nordre Follo, Halden og de omkringliggende kommunene er nå så oversiktlig at regjeringen har besluttet å avslutte de regionale tiltakene 17. februar kl. 24.00.

Kriseledelsen i Råde har derfor bestemt at kommunen, ut fra smittesituasjonen, ikke trenger en egen lokal forskrift nå, men følger de nasjonale koronatiltakene fra 18. februar kl. 00.00.

Anbefalinger fra kriseledelsen i Råde kommune

I tillegg til de nasjonale tiltakene, vil kriseledelsen anbefale følgende:

• Lav terskel for koronatesting. Dersom du tenker at du kan være smittet av korona på grunn av symptomer eller kontakt med smittede, bestille tid og test deg. Slik bestiller du koronatest på nett.
  • Anbefaler bruk av munnbind der du ikke kan holde avstand. Anbefalingen gjelder ikke for barn under 12 år, eller for de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.
  • Anbefaler bruk av hjemmekontor. Hvis du har bosted i annen kommunen, så sjekk tiltakene som gjelder der.
  • Alle bør redusere antall personer man har kontakt med. Man bør fortrinnsvis samles utendørs, der er smitterisikoen mindre. Hvis noen er i en risikogruppe, bør det tas ekstra hensyn.

Råde kommune viderefører følgende:

Helsehuset
Helsepersonell på Helsehuset må teste seg hver 7. dag, frem til mandag 1. mars.

Hallene i Råde er stengt for voksenidrett
Ettersom regjeringen anbefaler at voksne ikke driver med organisert aktivitet innendørs, holder vi hallene stengt for voksenidrett. Utendørs kan voksne drive organisert trening dersom det er mulig å holde god avstand.

Tomb videregående skole

Råde kommune besluttet 17.01.2021 kl. 21.00 at Tomb vgs settes i rødt beredskapsnivå som følge av pågående smitteutbrudd av Covid-19 ved skolen.

Rødt nivå gjelder til og med søndag 28.2.2021. Det blir gjort ny vurdering av dette fredag 26.2.2021.

Plakat med enkel oversikt over nasjonale koronatiltak

Nasjonale koronatiltak gjeldene til og med 22.02.2021 (PDF, 382 kB)
Nasjonale koronatiltak gjeldene fra 23.02.2021 (PDF, 358 kB)

Mer informasjon kan du finne i lenkene under