Kriseledelsen i Råde informerer

Klikk for stort bildeKriseledelsen i Råde kommune informerer om koronatesting, idrett, kulturarrangementer i andre kommuner. skoler og barnehager og lokal forskrift.

Testing seks dager i uken:

I uke 2 ble det testet 277 personer. Dette utgjør 3,6 prosent av Rådes befolkning.

Idrett:

Råde kommune åpner igjen idrettshallene onsdag 20.januar.

Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt, både ute og inne.

For voksne videreføres anbefalingen om ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne trene dersom det er mulig å holde god avstand.

Ikke delta på kulturarrangement på tvers av kommuner

Det anbefales at man ikke drar på kulturarrangementer utenfor egen kommune

Gult nivå på skoler og barnhager

Vi følger nasjonale anbefaling om å gå over til gult nivå på ungdomsskole og vgs i Råde kommune fra onsdag 20.januar.

Fra 12.01.2021 går nivået ned fra rødt til gult i barneskoler og barnehager. Det gjelder også private barnehager i Råde. De som er berørt av dette, barn, elever, foreldre og ansatte har blitt varslet om hva dette innebærer.

Det gjøres vurderinger fortløpende om endringer av tiltak. Målet er at elevene primært er på skolen og at barnehagetilbudet ivaretas.

Lokal midlertidig forskrift endres

I tillegg til de nasjonale regler og anbefalinge fra regjeringen har formannskapet etter anbefaling fra kriseledelsen i kommunen vedtatt endringer 19.01.2021 av den lokale midlertidige forskriften.

Tre områder videreføres inn i ny forskrift lokal forskrift:

• Antallsbegrensning i butikker og andre utsalgssteder
  • Kollektivreiser
  • Bruk av munnbind

Oversikt over råd og regler om koronaviruset

Helsenorge.no har kvalitetssikret informasjon og oversikt over regler og råd om koronaviruset

Ta vare på hverandre, det blir bra.

Smittetrykket har gått litt ned de siste dagene, men det er viktig å følge anbefalingene og påbudene for å komme i mål.

Husk at det som forebygger smitte mest er: å holde avstand, vask hender, vær hjemme om du føler deg syk, og å teste seg.