Legevakten for koronasmitte i Mosseregionen - tlf 40 40 49 19

Klikk for stort bildeRåde kommune samarbeider fra 14. mars med Moss kommune om en døgnåpen legevakt som kan håndtere koronasmitte.  Legevakten blir heretter bemannet av erfaren lege døgnet rundt

Hva gjør jeg hvis jeg tror jeg er smittet?

• Hvis du er syk, hold deg hjemme.
  • Hvis du er syk og trenger legehjelp, eller har behov for individuell helserådgivning, kontakt fastlege på telefon eller elektronisk.
  • Har du behov for akutt helsehjelp og ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring 40 40 49 19 .
  • Ved livstruende sykdom eller skade - ring 113.

Helsemyndighetene har åpnet en egen informasjonstelefon. Hvis du ikke finner svar på helsenorge.no kan du ringe 815 55 015.

Folkehelseinstituttes (FHI) råd om testing av personer

• Personer som har akutt luftveisinfeksjon med feber, hoste eller kortpustethet og har behov for innleggelse eller bor i helseinstitusjon skal testes. Det samme gjelder personer som er over 65 år og har underliggende, kronisk sykdom med tilsvarende symptomer.
  • Helsepersonell med mildere symptomer kan se an symptomene i to døgn hjemme før de anbefales å testes, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.
  • Personer som har vært i nærkontakt med en person som har bekreftet koronavirussykdom og utvikler symptomer på akutt luftveissykdom bør testes, men hvis det er behov for å prioritere på grunn av kapasiteten, bør andre grupper prioriteres, fortsetter Vold.
  • Det kan enkelte steder være behov for lokale tilpasninger eller unntak fra de oppdaterte rådene om testing, avslutter Vold.

Les mer på FHI nettsider.