Når skal barnehagebarn, elever og ansatte holde seg hjemme?

Klikk for stort bildeDette spørsmålet er det kanskje mange som lurer på i disse dager. Under finner du oppdaterte råd som gjelder for når barn og ansatte skal holdes hjemme fra barnehage/skole og SFO.

Barn og ansatte med  luftveissymptomer:

  • Alle med nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjon skal sendes hjem og holdes hjemme inntil tilstanden er avklart. 
     
  • Barn og ansatte skal selv med milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse ikke møte på barnehage/skole/SFO. Ansatte og barn skal holde seg hjemme til allmenntilstanden er god. Barn og ansatte kan komme tilbake til barnahagen/skolen/SFO når de føler seg friske og feberfri, selv om de fortsatt har noen symptomer på luftveisinfeksjon (noe snørr, tett nese og lett hoste). Se også Folkehelseinstituttets nettsider: Hvis du mistenker at du er syk med koronaviruset (FHI.no)
     
  • Ansatte med luftveissymptomer bør følge Folkehelseinstituttets anbefalinger for testing. Per september 2020 betyr det at alle ansatte som har luftveisymptomer uten kjent årsak, testes og holder seg hjemme til de har fått svar. Ved negativ test kan de komme tilbake til skolen når allmenntilstanden er god, selv om de fortsatt har noen symptomer på luftveisinfeksjon.
     
  • For barn med kun lette luftveissymptomer uten feber, kan man se an tilstanden hjemme i et par dager. Hvis barnet raskt blir bra, kan barnet komme tilbake til barnehage/skolen/SFO uten test når allmenntilstanden er god, selv om de fortsatt har noen symptomer på luftveisinfeksjon. Hvis barnet ikke blir bedre, anbefales kontakt med lege/legevakt og eventuell testing.

Teststasjonen i Råde kommune