Råde kommune tilbyr hurtigtester

Illustrasjon av koronavirus. Ser ut som grå ball med røde tagger. - Klikk for stort bilde

Helsedirektoratet anbefaler at folk med høy risiko for å utvikle alvorlig sykdom ved Covid-19 får tilbud om behandling med legemiddelet Paxlovid. Råde kommune tilbyr fra 22. desember Covid-19-hurtigtester til risikogrupper og andre. Disse kan hentes på Rådhuset i åpningstiden.

Det er ikke lenger en generell anbefaling til befolkningen om koronatesting. Rådet er å holde seg hjemme hvis du blir syk, og dersom du må til lege er det legen som vurdere videre undersøkelser.

Helsedirektoratet anbefaler at personer med høy risiko for å utvikle alvorlig sykdom ved Covid-19 får tilbud om behandling med legemiddelet Paxlovid.

Les mer om hvem medisinen er aktuell for på helsenorge.no

Medisinen ble tilgjengelig i norske apotek 8. desember 2022, og reduserer risikoen for alvorlig sykdom.

Behandlingen med Paxlovid bør starte raskt og senest innen 5 dager etter at sykdommen startet. Det er lege som vurderer om pasienten kan få denne behandlingen. For de som er i risikogruppen kan det være lurt å ha selvtester hjemme. Helsedirektoratet har derfor bedt kommunene om å dele ut tester.

Kan hentes på rådhuset

Hurtigtestene kan hentes på servicetorget på Rådhuset i åpningstidene 08.00-15.00. Åpningstider i romjulen er 10.00-14.00.