Temakafé for kreftrammede og pårørende

Hjertelig velkommen til Temakafé! Sammen skaper vi et møtested der vi kan senke skuldrene, være oss selv og ha det fint sammen. Vi serverer alltid et foredrag, etterfulgt av lett bevertning og en hyggelig prat rundt bordet. Dere får selvfølgelig anledning til å snakke med foredragsholderne og kreftkoordinatorene i Moss, Rygge og Råde!

Sted: Frivilligsentralen i Rygge, Larkollveien 7, 1570 Dilling. Parkering tilgjengelig

Klikk for stort bilde

Tirsdag 4. juni kl. 13:00-15:00
”KREFTFRI, MEN LANGT FRA FRISK”

Det er ikke uvanlig at kreftsykdom setter sitt preg på livet - også mange år etter at kreften er borte fra kroppen. På dagens Temakafé går vi inn i landskapet av kreftens bivirkninger og ettervirkninger. Hva er vanlig, og hvilke grep kan man ta for å få det litt bedre i hverdagen? Ved Ragnhild Skarpaas Andersen, kreftkoordinator i Rygge og Råde kommuner, og Erin Vedvik, kreftkoordinator i Moss kommune.

Tirsdag 3. september kl. 13:00-15:00
”Å VÆRE PÅRØRENDE”

Foredragsholder kommer. Vi får også besøk av pårørendekoordinator i Moss kommune, Frederik Hallerstig, som skal presentere sin rolle og hvilke tilbud og rettigheter pårørende har i kommunen.

Tirsdag 8. oktober kl. 13:00-15:00
”VANVITTIG MYE Å FINNE UT AV. RETTIGHETER FOR KREFTRAMMEDE”

På dagens temakafé får vi besøk av lederen for Kreftforeningens rettshjelp, Camilla Fosse. Hun gir oss en orientering om Kreftforeningens rettshjelpsnettverk. Rettshjelpen består av to faste advokater og 100 frivillige jurister. Fosse har mange års erfaring med rettshjelp fra ulike rettshjelptiltak og har også bred erfaring fra forvaltningen. Rettshjelpen gir gratis juridisk hjelp til kreftrammede og pårørende innenfor sentrale områder som pasientrettigheter og NAV. Tirsdag

5. november kl. 18:00-20:00 (Obs! Merk tidspunkt)

”JEG VIL LEVE LIVET MITT”

Teolog Søren Vincent Hagerup tar oss med inn i en spennende og viktig dialog – hvordan vi velger å leve livene våre ulikt og hva det gjør med oss i møte med andre.

Til daglig jobber Vincent i et kreft/palliativt omsorgsteam i Sandefjord kommune. Han har lang og bred erfaring med å jobbe med mennesker med alvorlige sykdommer. I tillegg blir han ofte brukt som foredragsholder. Da Kreftforeningen i Tønsberg inviterte han til temakafé trakk han fult hus.

Tirsdag 3. desember kl. 13:00-15:00
”REHABILITERING ETTER KREFTSYKDOM – HELE MENNESKET I FOKUS”

På dagens temakafé får vi besøk av Cato-senteret. Dette er et rehabiliteringssenter i Son som tilbyr blant annet rehabilitering til personer som er eller har vært gjennom kreftbehandling.

Kafeen drives av kreftkoordinatorene i Moss, Rygge og Råde kommuner, miljøkoordinator i Rygge kommune og en håndfull frivillige som selv har erfart kreft.

Ved spørsmål, kontakt:

Kreftkoordinator i Rygge og Råde: Ragnhild Skarpaas Andersen

Tlf.: 982 98 690
e-post: ragnhild.andersen@rygge.kommune.no

Kreftkoordinator i Moss: Eirin Vedvik

Tlf.: 404 33 371
e-post: eirin.vedvik@rygge.kommune.no

Håper vi ser deg!

Klikk for stort bilde

Du finner også datoene i vår aktivitetskalender. Du finner også aktivitetskalenderen på Råde kommunes forside.

Temakafé for kreftrammede og pårørende - Brosjyre  (PDF, 2 MB)

Fant du det du lette etter?