Tilbud om influensavaksine

Bildet er tatt av Angelo Esslinger fra Pixabay Råde kommune vil i år tilby influensavaksine ved Bøndenes hus følgende dager:

• 14. oktober kl. 10.00-16.30 (fullt)
  • 19. oktober kl. 08.45-12.00
  • 21. oktober kl. 10.00-16.30 (fullt)

Vaksinen er gratis. Hvis det ikke er flere ledige timer, kan du bestille deg time hos din fastlege.

De som skal ha denne vaksinen er:

• Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
  • Alle fra fylte 65 år
  • Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine
  • Prematurt fødte barn, særlig barn født før uke 32 i svangerskapet, fra 6 måneder til 5 år
  • Barn og voksne med:
    • kronisk lungesykdom (inkludert astma),
    • hjerte- og karsykdom (annet enn velregulert høyt blodtrykk),
    • diabetes type 1 og 2
    • leversvikt eller nyresvikt
    • kronisk nevrologisk sykdom eller skade
    • nedsatt immunforsvar som følge av sykdom eller behandling av sykdom (f.eks. organtransplanterte, kreft, HIV, reumatoid artritt og andre sykdommer)
    • svært alvorlig fedme (KMI over 40)
    • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege

I tillegg anbefales influensavaksine til:

• Helsepersonell og andre ansatte i helse- og omsorgstjenesten som har nær kontakt med pasienter ved behandling eller pleie
  • Personer som bor sammen med (eller er tilsvarende nære) immunsupprimerte
  • Svinerøktere og andre som har regelmessig kontakt med levende griser

Du kan bestille time her:

Timebestilling

Ved spørsmål kan man kontakte Vaksinetelefonen 47 777 405 (betjent man-fre 0830-1100 og 1330-1430)
Vaksinen vil også bli tilgjengelig på fastlegekontorene, der med en egenandel på kr 50.