Hagevanning i Råde kommune

Hagevanning.jpg - Klikk for stort bilde Beregninger og tilbakemeldinger fra en del abonnenter viser at vannforbruket øker dramatisk sommerstid, noe som kan føre til episoder der boliger som ligger høyt opplever dårlig vanntrykk eller mister vannet helt. Råde kommune har derfor sett seg nødt til å innføre vanningsrestriksjoner for å sikre alle kommunens innbyggere tilgang til drikkevann.

Fra 3. juli gjelder vanningsrestriksjonene for Råde kommune. Frem til 1. september er det forbudt å vanne med ubetjent slange, spreder og bruk av dryppvanningsslange. Det er tillatt å vanne med kanne og håndholt slange men munnstykke.

• Eiendommer med like husnummer; 2-4-6 osv. kan vanne på datoer med partall.
  • Eiendommer med ulike husnummer; 1-3-5 osv. kan vanne på datoer med oddetall.
  • Abonnenter uten husnummer kan vanne tirsdager, torsdager og lørdager.

SFO, barnehager og idrettsanlegg kan få spesielle dispensasjoner fra vanningsrestriksjonene. Forbruket vil overvåkes kontinuerlig og overforbruk vil medføre innføring av totalt vanningsforbud.

Publisert av Kari Brudevold. Sist endret 03.07.2017