Kreftkoordinator i Rygge og Råde

ragnhild kk hjemmesidene.png - Klikk for stort bilde Har du, eller noen du kjenner fått kreft?

Spørsmålene kan være mange når kreftsykdommen rammer, både for pasient og pårørende.

Livet tar en ny og uventet vending og hverdagen kan oppleves uforutsigbar.

Det kan være godt å ha en kontaktperson i kommunen som kan veilede, støtte og gi råd.

Ragnhild Skarpaas Andersen er kreftkoordinator i Rygge og Råde.

Hun er utdannet diakon og kreftsykepleier, og har videreutdanning også innen lindrende behandling. Hun har flere års erfaring med behandling og lindring av kreftsykdom både på sykehus, i sykehjem og hjemmesykepleie, og samarbeider tett med fastleger, sykehus og kommunehelsetjenesten.

Kreftkoordinator kan ”gå med deg” til støtte og hjelp om du har nyoppdaget sykdom, er under behandling eller rehabilitering, eller har behov for lindring og hjelp om livet går mot slutten.

Kreftkoordinator kan tilby:

• Støtte og samtaler, for pasient og pårørende. Hjelpe med vanskelige tanker og temaer.
  • Koordinering av relevante tjenester og oversikt over eksisterende tilbud.
  • Oppfølging av barn og unge som pårørende
  • Faglig veiledning, råd og undervisning.

Kreftkoordinator er et lavterskeltilbud der pasienter og pårørende selv kan ta direkte kontakt:

ragnhild.andersen@rygge.kommune.no

Publisert av Ellen Sandvik Mikkelsen. Sist endret 11.04.2017