Kystlotteriet 2017

Kystlotteriet.jpg - Klikk for stort bilde Bli med på felles nasjonal dugnad for å rydde kystlinjen!

Ønsker du å være med å rydde en strand i Råde så meld på din ryddeaksjon her: Ryddeportalen. Vet du om andre steder langs sjø eller vassdrag som også bør ryddes kan du legge inn disse på kartet i ryddeportalen.

Du kan vinne premier for innsatsen du gjør for miljøet ved å rydde opp langs kystlinjen for nå har Råde kommune og flere andre kommuner i regionen blitt deltakere i Kystlotteriet.

Egne sekker og lodd til strandryddingen hentes på Servicetorget i Råde rådhus eller hos MOVAR på Solgård.

For avtale om henting/levering av fulle sekker fra strender i Råde ta kontakt med Råde kommune v/ Arild Roos  på E-post arild.roos.@rade.kommune.no  evnt. på mob. 971 96 830. Oppgi strand, ditt navn og telefonnummer. E-posten merkes i emnefeltet med Kystlotteriet 2017

Har du generelle spørsmål knyttet til rydding av kystlinjen i Råde, ta kontakt med Råde kommune ved Plan- og miljørådgiver Siv-Thuva Jansson på tlf. 943 18 493 eller e-post  siv-thuva.jansson@rade.kommune.no

Kontaktperson fra Kystlotteriet er Bjørn Gudevold på tlf. 997 95 605

Vil du rydde en strand i en av nabokommunene se her: Moss, Rygge og Fredrikstad. På øyene i regionen vil Skjærgårdstjenesten bidra med henting av avfall.

Marin forsøpling er et stort miljøproblem

Marin forsøpling er et alvorlig og hurtigvoksende miljøproblem. Hvert år havner flere millioner tonn søppel i havet. Søppel, plast og skrot som folk som dumper eller kaster fra seg, som blåser bort fra overfylte søppelbøtter, avfall fra industri som dumpes og skrot som folk lar ligge igjen  – havner i havet. Også norske strender, kysten og havbunnen vår er full av sneiper, plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, sprøytespisser, poser, tauverk, gamle dekk, flasker, bokser og glasskår. Søppelet ødelegger kysten og havbunnen og millioner av sjødyr, fisk og fugler dør årlig ved at de setter seg fast, kutter seg opp eller spiser søppel. Din innsats teller!

Vi vil ha rene strender, ren kyst, hent hav og en havbunn uten skrot og søppel! Bli med oss å rydde strender! Ved å rydde din lokale strand bidrar du til å gjøre norske strender rene og miljøvennlige, men du bidrar også til å løse et globalt miljøproblem. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt.

Mer informasjon om prosjektet finnes på http://holdnorgerent.no og http://www.kystlotteriet.no/

Publisert av Kari Brudevold. Sist endret 11.05.2017