NÅ ER DET SNART SKOLESTART OG MANGE BARN SKAL UT I TRAFIKKEN

hoye_hekker-e1532614668159.jpg - Klikk for stort bilde

Små barn på skoleveien blir lett usynlige bak store hekker og busker. Det kan føre til farlige situasjoner i trafikken. Derfor ber vi folk stusse hekker og busker i tiden før skolestart.

Vi ønsker at flest mulig skal sykle og gå til skolen, og da må barna synes langs veiene

Folk som bor langs trafikkerte veier må klippe hekker og busker på eiendommene sine, av hensyn til egen og andres sikkerhet.

Høye busker ved avkjørsler, eller store greiner som henger ut i veikryss ,kan gjøre det svært uoversiktelig for bilister, syklister og gående. Trafikantene mister ikke bare sikt, men kan også gå glipp av viktig informasjon, når skilter langs veien slukes av grønne buskevekster.

EN LOVPÅLAGT STUSS

Å sørge for fri sikt er så viktig at ansvaret er nedfelt i Vegloven. Det er den som bor ved veien som er ansvarlig for å kllippe hekk og busker på eiendommen sin.det skal være god sikt ved veikryss og avkjørsler.

KUN EN HALV METER

Når du står fire meter inn i avkjørselen din,skal du etter loven ha minst 20 meter fri sikt i hver retning langs gang- og sykkelveien.Hekk og gjerde skal heller ikke være høyere enn 50 cm. ved avkjørselen. Det virker nok lavt for mange, men slik er altså regelverket.

KOMMUNENS BUSKER

Dersom du vet om trafikkfarlige busker eller hekker på kommunens grunn, ta kontakt med Arild Roos på telefon 971 76 830 mellom klokken 10:00 og 14:00 på hverdager, slik at vi kan rette opp i det.

Publisert av Bente Rostad Hansen. Sist endret 08.08.2018