Koronavaksinering

Klikk for stort bilde Bildet er tatt av Angelo Esslinger fra Pixabay Råde kommune er i rute med forberedelsene knyttet til det nasjonale koronavaksinasjonsprogrammet. Vi venter spent på når vaksinen vi komme til Råde, slik at at vi kan starte vaksinering. 

Råde  kommune planlegger nå gjennomføring av vaksinasjon. Kommunen vil følge Folkehelseinstituttes anbefalinger i dette arbeidet. Informasjon om arbeidet vil bli løpende oppdatert på våre nettsiden. 

Vi vil senere informere om hvilke grupper som anbefale vaksinasjon og rekkefølgen mellom disse. Personer som prioriteres vil bli kontaktet for tilbud om vaksinasjon. Det er ikke nødvendig å kontakte kommunen eller fastlege for å sette seg på venteliste. 

Oppdater kontaktinformasjon

Vi kommer også til å varsle med SMS.
Her kan du sjekke om du er registrert med riktig informasjon: norge.no/oppdater-kontaktinformasjon

Koronavaksine og vaksinasjon er gratis

Det nye koronaviruset gir infeksjon i luftveiene. De fleste får ingen eller milde symptomer, men noen blir alvorlig syke. De eldste og de som har enkelte andre sykdommer fra før har størst risiko for å få alvorlig sykdom. 

Prioritert rekkefølge

I starten vil det ikke være nok vaksine til alle som anbefales koronavaksine. Basert på råd fra Folkehelseinstituttet har Regjeringen gitt følgende prioritering, med de øverste prioriterte først: 

  • Beboere i sykehjem og helsepersonell
  • Eldre over 85 år 
  • Eldre over 75 år og deretter de over 65 år 
  • Personer 18–64 år med høy risiko

Mer informasjon om koronavaksine:  

Folkehelseinstituttets nettside: www.fhi.no/kvp