Siste nytt om koronaviruset i Råde

Klikk for stort bildePå denne siden får du oppdatert informasjon over de påviste tilfellene av korona-smitte i Råde.

Råde kommune følger situasjonen tett og forholder seg til Folkehelseinstituttets anbefalinger, sier kommuneoverlege Sarah Frandsen Gran.

Vi oppdaterer informasjonen om antall personer som har fått påvist korona-smitte i Råde kommune en gang i uken fra 1. juni, eller ved evt. ny smittet person. Siden ikke alle som har hatt symptomer på luftveisinfeksjoner har blitt testet, vil det reelle antall personer som har vært korona-smittede i samfunnet være høyere.

Påvist smitte-tilfeller i Råde:

Totalt: 4 personer per 10.08.2020

Oversikt over de enkelte smittetilfellene i Råde:

Slik jobber smittevernteamet i Råde i forbindelse med smittede personer

09.06.2020: Det er registrert ett nytt smittetilfelle i Råde. Det er nå 4 personer som har testet positiv for koronavirus.
Personen er ivaretatt og nærkontakter er varslet.

30.05.2020: Det er registrert ett nytt smittetilfelle i Råde. Det er nå 3 personer som har testet positiv for koronavirus.
Personen er ivaretatt og nærkontakter er varslet.

11.05.2020:  Meldt om en ny smittet person i Råde. 12.05.2020 kom det en kontrabekjed. Personen var IKKE smittet av Covid- 19. Det ble tatt flere nye prøver som ikke viste Covid-19 smitte. Det er derfor nå fremdeles 2 personer som har testet positiv for koronavirus.

24.03.2020: Det er registrert ett nytt smittetilfelle i Råde. Det er nå 2 personer som har testet positiv for koronavirus.
Personen er ivaretatt og nærkontakter er varslet.

20.03.2020: Det er registrert 1. smittet person i Råde, som er testet positiv for koronavirus.
Personen er ivaretatt og nærkontakter er varslet..

Som resten av landet så rapporterer vi over smittede personer, og eventuelt døde personer (hittil har vi ikke hatt noen dødsfall i Råde som følge av Covid-19) da det ikke finnes rapportering over friske personer,.

Dette gjør Råde kommune:

Råde kommune har rutiner og planer for å håndtere utbrudd av smittsomme sykdommer, og kommunen er forberedt på at viruset er kommet hit. Målet er å tilby syke god helsehjelp og forhindre at de smitter andre. Fastleger og øvrig kommunale helsetjeneste holdes løpende informert.

Spørsmål om koronavirus? På Helsenorge finner du mange svar.

Folkehelseinstituttes hjemmesider finner du nyheter, oppdaterte tall, informasjon og råd om koronaviruset

10.10.2020

Bremser videre gjenåpning

• Åpner ikke ytterligere nå og innfører nasjonal skjenkestopp klokken 2400.
  • Nye anbefalinger om hjemmekontor og kollektivtransport
  • Reiser til utlandet
  • Om bruk av munnbind

03.08.2020

Regjeringen gjenåpner barne- og ungdomsidretten fra 1. august

Informasjon om reiser og koronavirus - spørsmål og svar
Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 20. august. Det er gjort unntak for land og regioner i Norden og land i EØS/Schengen-området som oppfyller Folkehelseinstituttets kriterier for lav smittespredning. Endringer i både smitteutbredelse og lokale restriksjoner kan endre seg raskt og gjør situasjonen uforutsigbar. Alle må tenke nøye igjennom nødvendigheten av å reise.