Viktig informasjon om ny teststasjon i Råde

Klikk for stort bildeTestasjonen i Råde er klar for åpningMandag den 14. september åpner Råde kommunes koronateststasjon.

Teststasjonen i Råde

I Råde vil det åpnes en egen teststasjon i Karlshus. Adressen er Skoleveien 5, tidligere tannlegehuset. Teststasjonen åpner mandag 14. september.

Slik bestiller du test

Alle innbyggerne i Råde skal fortsatt ringe telefon 404 04 919. Fra mandag 14. september vil du få flere tastevalg, og du skal velge Råde teststasjon.

Åpningstider for Råde teststasjon er:

Telefontid kl. 08.30 - 14.30, mandag – fredag
Timer for testing vil bli satt opp i tidsrommet 09.30-13.00.

Koronalegevakten

Alle innbyggere i Råde skal kontakte koronalegevakten på 404 04 919 dersom de trenger tilsyn fra lege og i tillegg skal testes, eller trenger råd fra helsepersonell ved koronasmitte eller symptomer på korona. Koronalegevaktens telefonnummer er betjent mellom kl. 08.15 og 15.30 hver dag, også i helgene. Koronalegevakten vil ha samme adresse som tidligere, ved Peer Gynt helsehus.

Husk at du må ringe for å avtale time før du kommer. Kontakt den ordinære legevakten på 116117 dersom du trenger hjelp utover koronalegevaktens åpningstider.

Usikker på om du bør kontakte din kommunes teststasjon eller koronalegevakten?

Du får flere tastevalg når du ringer 404 04 919 fra mandag 14. september:

• Velg tastevalg for din kommunes teststasjon:
    • hvis du har mildere symptomer og vil teste deg
    • hvis du har vært utsatt for smitte som nærkontakt
    • hvis du har vært på utenlandsreise
    • hvis du er avhengig av transport og ikke kommer deg til testing på egenhånd
  • Velg tastevalg for koronalegevakten dersom du trenger tilsyn fra lege og i tillegg skal teste deg, eller trenger råd fra helsepersonell ved koronasmitte eller symptomer på korona.

Hvem kan bli testet?

Alle som selv mistenker at de er smittet av korona kan nå bestille tid for å teste seg uten leges vurdering. Før du tar kontakt, les på helsenorge.no

Trenger du hjelp til transport?

Ring Råde kommunes teststasjon på 404 04 919 og velg tastevalg for din kommune for å få time til testing og hjelp med transport.

Er du nærkontakt?

De som er nærkontakter må kun bestille time til testing ved å ringe Råde kommunes teststasjon på 404 04 919. Velg tastevalg for din kommune slik at du kommer til din teststasjon.
Som regel vil alle nærkontaktene bli kontaktet av smittesporingsteamet i det vi får en positiv prøve. Derfor er det viktig at vi får snakket med deg dersom du definerer deg selv som en nærkontakt til en som har påvist smitte og du ikke er blitt kontaktet av oss.

Trenger du hjelp utover koronalegevaktens åpningstider?

Ta kontakt med Mosseregionens legevakt på telefon 116117.
Ring medisinsk nødnummer 113 når du trenger akutt helsehjelp.

Mer informasjon og generelle spørsmål.

Besøk hjemmesider helsenorge.no og fhi.no for mer informasjon om koronaviruset, testing og andre relevante spørsmål