Borgerlig vigsel i Råde kommune

Nadina Paulo Pratas Jacobsen og Jørn Jacobsen var ett av de parene som vigslet seg i Råde kommune i 2018. Vi gratulerer.

Klikk for stort bildeVigsler Cathrine Apelseth-Aanensen, Nadina Paulo Pratas Jacobsen og Jørn Jacobsen

Disse datoene kan du velge mellom

Råde kommune har satt opp følgende datoer for vigsel i 2019:

• Fredag 1. februar 2019
  • Fredag 1. mars 2019
  • Fredag 5. april 2019
  • Fredag 3. mai 2019
  • Fredag 7. juni 2019
  • Fredag 21 juni 2019
  • Fredag 16. august 2019
  • Fredag 4. oktober 2019
  • Fredag 8. november 2019
  • Fredag 6. desember 2019

Slik går du fram om du vil gifte deg borgerlig:

1. For å inngå ekteskap i Norge, må Staten først gjennomføre en prøving av ekteskapsvilkårene. Dette utføres av folkeregisteret ved ditt regionale skattekontor (f.eks Skatt øst). Deretter får du en prøvingsattest som er gyldig i fire måneder.Se Skatteetatens Veien til ekteskapet - steg for steg
  2. Når du har mottatt prøvingsattest kan du ta kontakt med kommunen for å avtale tid.Dere kan bestille tid for vigsel ved å sende en epost til postmottak@rade.kommune.no. Original prøvingsattest fra folkeregisteret må være innlevert/legges ved.
    Adressen vår er: Råde kommune, Skråtorpveien 2a, 1640 Råde.

Vigsel i Råde kommune

Navneendring

Om du skal endre navn som resultat av vigselen, må du ordne dette selv. Søknad finnes på Skatteetaten sine nettsider.
Om du har endret navn og skal på bryllupsreise i utlandet, må du sørge for at navnet i passet stemmer med navnet på billetten. Hvis ikke kan du få problem ved innsjekking.

Treng du nytt pass? Ta kontakt med politiet i ditt distrikt.

Dette fagområdet er nytt for oss, så vi ber om forståelse for at rutiner m.m. rundt dette kan bli endra underveis.

Fant du det du lette etter?