Til foresatte, barn og ungdom i Råde kommune

Fritidskortordningen ble av den nye regjeringen bestemt avviklet fom 1.juli 2022. Råde Kommune håper på å skaffe midler til en slags videreføring av ordningen. Informasjon om dette vil i tilfelle komme i løpet av våren 2022.

Vi oppfordrer alle til å benytte seg av Fritidskortordningen frem tom 30.juni 2022, da dette kan være avgjørende for å synliggjøre behovet for en slik ordning.

Hva er Fritidskortet, og hvem kan få det?

• ALLE barn og unge med folkeregistrert adresse i Råde kommune mellom 6 og 18 år får 1000 kroner i halvåret til å delta på faste og organiserte fritidsaktiviteter.
  • Søsken får et fritidskort hver. Pengene på fritidskortet tilhører hvert enkelt barn, og pengene som ikke brukes kan ikke overføres til søsken eller andre barn.
  • Fritidskortet gjelder fra det kalenderåret du fyller 6 år, til og med kalenderåret du fyller 18 år.
  • Ordningen gjelder til 30.juni 22

Når og hvordan kan du bruke Fritidskortet?

• Du kan hente ut Fritidskortet ditt fra 1.januar 22 Du får din egen digitale lommebok som du kan benytte til å betale med.
  • Mer informasjon om hvordan du gjør dette finner du på rade.friskus.com

Finner du ingen fritidsaktiviteter som passer deg og dine interesser?

• På rade.friskus.com finner du en oversikt over hvilke lag/foreninger som er godkjente og med i ordningen.
  • Hvis du ikke finner noe som kan passe for deg vil vi gjerne vite det. Det kan være flere barn og unge i Råde som savner det samme tilbudet som deg! Send en e-post til fritidskortet@rade.kommune.no om hva du savner.
  • Fritidskortet i Råde er et forsøksprosjekt, og vi er glade for konstruktive tilbakemeldinger.

Har du din aktivitet i en annen kommune?

• Du kan også benytte deg av fritidskortet i andre kommuner. Eneste krav da er at foreningen/laget må registreres seg på rade.friskus.com og godkjennes av kommunen. Altså; spiller du f.eks fotball på Lervik, må du be idrettslaget ditt ta kontakt med oss, så ordner vi resten

Hva med utstyr, cuper, leirer og andre arrangementer?

• Pengene på Fritidskortet kan kun brukes til å betale deltakeravgift/kontingent/treningsavgifter til faste og organiserte fritidsaktiviteter.
  • Det kan ikke brukes på utstyr eller på cuper/leirer.

Refusjon av kontingent.

• Refusjon er ikke mulig i inneværende periode.

Lurer du på noe?
Ta kontakt med oss:

Mvh

Lene Utne                                                                                Renate Engedahl

Prosjektleder Fritidskortet                                                     Prosjektmedarbeider Fritidskortet

lene.utne@rade.kommune.no                                            renate.engedahl@rade.kommune.no

Mob: 99598986                                                                     Mob: 90242037