Folkehøgskole

Folkehøgskole er en skole der man bor på skolen og lærer gjennom å gjøre det man skal lære.

Folkehøgskole har ikke eksamen eller karakterer. På folkehøgskolen lærer man for læringens skyld, ikke for å bestå en eksamen. Dette betyr ikke at folkehøgskoleåret er et slapt år - bare at man lærer på en annen måte enn i mer tradisjonell skole.


Du får vitnemål når du har gått på folkehøgskole. På vitnemålet står det hva du har gjort og lært i løpet av året. Den enkelte skolen kan unnlate å skrive vitnemål dersom du har stort fravær.


Det er 78 norske folkehøgskoler. Folkehøgskolene ligger spredd over hele Norge - fra Alta i nord til Arendal i sør, og fra Pasvik i øst til Karmøy i vest. Det ligger dessuten en nordisk folkehøgskole i Kungälv i Sverige.

Den minste folkehøgskolen har under 40 elever og den største har over 200. Noen folkehøgskoler ligger i større eller mindre byer, mens andre ligger på landet. Det er folkehøgskoler som underviser i mange ulike typer fag, andre har spesialisert seg innenfor et fagområde. Kilde:Folkehøgskolene

 

Hos de 78 folkehøgskolene kan du velge mellom mer enn 300 fag. De fleste velger faget først når de velger folkehøgskole, men du får også veldig mye mer enn linjefaget og valgfagene du har valgt.

Noe av det viktigste du lærer på folkehøgskolen, er å jobbe sammen med andre. Du bor og går på skole med de samme menneskene i ett år, og vil ha mange praktiske prosjekter med dine medelever. Det gir en helt spesiell læring.

Her finner du informasjon om Folkehøgskole. I menyen til høyre finner du aktuelle linker. Flere av linkene om dette temaet er eksterne linker med informasjon fra andre offentlige sider. (Vises ikke på mobiltlf.)

Undervisningen er en viktig del av et år på folkehøyskole - selv om den er annerledes enn i grunnskole og videregående. Målet for undervisningen er ikke eksamen og karakterer. 

Ekstern link:

Finner du ikke det du leter etter?

Sist endret 14.04.2016