I dag er det 10 år siden terroren rammet Norge. Angrepet var målrettet og det rammet de som jobbet i regjeringskvartalet og AUF ungdommen på Utøya. Råde samfunnet tenker på alle de som ble, og som ennå er rammet av terroren som skjedde 22. juli 2011.

Det er nå det gjelder. Vi har nå åpnet for alle over 18 år, men vi får tilsendt færre vaksiner i tiden fremover. Har du ikke fått tilbud om første vaksinedose enda, må du nå ringe vaksinetelefonen, tlf. 477 77 405.

Råde tilbyr gratis koronavaksine til alle over 18 år som bor i Råde kommune.

Har du allerede fått 1. dose av vaksineringen trenger du ikke å registrere deg. Da er du allerede i systemet og skal følge tidligere gitt beskjed om time for dose 2.

For at alle abonnenter skal få vann ved høyt sommerforbruk, er det innført vanningsrestriksjoner fra 21.6.2021 og inntil videre.

Råde er en av 24 pilotkommuner som er plukket ut til å delta i det nasjonale forsøket med Fritidskortordningen, og i slutten av september vil Råde kommune kunne tilby det statlige Fritidskortet til alle barn og unge mellom 6-18 år. Fritidskortet i Råde er på kr 1.000 pr. barn - pr. halvår - og vil bidra til at alle kan delta på fritidsaktiviteter.

Fritidskortet blir digitalt og det blir EN inngangsport inn til alt, som samler fritidstilbud, lag/organisasjoner, frivillige oppdrag, kommunale avdelinger og mennesker! Man henter ut Fritidskortet og betaler kontingent i løsningen. Altså alt på ett sted: https://rade.friskus.com/fritidskortet

I forbindelse med denne nye ordningen vil vi nå kartlegge aktivitetene som finnes i bygda, samt invitere til en aktivitetsmesse siste helgen i august.

Vedlagt følger ytterligere informasjon og et aktivitetsskjema (DOCX, 246 kB) vi ber dere fylle ut og returnere pr. mail innen 1. august.

Allerede nå kan lag- og organisasjoner og andre aktivitetstilbydere registrere organisasjonen sin og aktivitetene de tilbyr på https://rade.friskus.com/fritidskortet . Ytterligere informasjon om den digitale løsningen kommer.

Vi håper bygdas lag- og foreninger vil være med på dette prosjektet, og vi ser frem til en høst med flere barn og unge i aktivitet!

Sommerferien står for døren og vi vil avvikle ferie i tidsrommet 7/7 – 4/8.

Ved spørsmål ila sommeren, send oss gjerne en mail. Vi leser og besvarer mail sporadisk ila sommeren.

Vi benytter samtidig anledningen til å ønske alle en riktig god sommer! J

Helga J. Hansen (49) er tilsatt som ny virksomhetsleder for oppvekstområdet Saltnes, som består av Spetalen skole og Saltnes barnehage.

Grunnet vedlikehold vil beboere i området Missingmyr, Eplehagen og rabben oppleve at vannet kan være borte i perioder. Det er nødvendig å åpne kranene for å skylle ut brunt vann i etterkant av vedlikeholdet.

Regjeringen planlegger å tilby 16- og 17-åringer koronavaksine etter råd fra Folkehelseinstituttet (FHI). Dersom denne aldersgruppen får tilbud om vaksine, skjer dette etter at befolkningen over 18 år er fullvaksinert. En endelig beslutning om dette tas i september.

Les mer om dette her.

I sommer kan dere leie kanoer som ligger i Amundbukta i Råde kommune. Ring tlf. 99767373 for leie av kanoer.

Koster kr. 100,- pr. døgn pr. kano. Vipps til 501992

Tidligstemming fra 1. juli
Fra 1. juli kan du avgi din stemme til stortings- og sametingsvalget.

Du kan stemme fra 1. juli dersom du ikke har mulighet til å stemme innenfor den ordinære perioden for forhåndsstemming, og heller ikke på valgdagen. I perioden 1. juli til og med 9. august kan du henvende deg til Servicetorget, Råde rådhus for å avtale tidligstemming.

Tel: 69295000, tastevalg 5
E-post: post@rade.kommune.no

Husk å ta med legitimasjon og valgkort!