Fleksible terminer for betaling av kommunale eiendomsgebyrer

Illustrasjonstegning av hender som trykker på kalkulator og som peker på et papirark. - Klikk for stort bilde

Råde kommune kan nå tilby mer fleksible terminer for betaling av kommunale eiendomsgebyrer.
Det betyr at du kan få fakturaer fra Råde kommune hver måned, hvert kvartal, eller 1 gang pr år for din eiendom.
Dersom du har et ønske om å endre fra standarden som er fakturaer per kvartal, så ta kontakt på e-post faktura@rade.kommune.no eller på telefon 474 65 144.

Viktig informasjon om månedlig fakturering:

  • Eiendomsskatten skrives ut innen 1. mars. Eiendomsskatten vil ikke komme med på fakturaene for januar og februar dersom en velger månedlig faktura. Det betyr at fakturaen i mars vil inneholder eiendomsskatt for januar, februar og mars.
  • Fakturaen for februar vil inneholde faste utgifter for januar og februar. Etter avlest vannmåler, beregnes riktig avgift etter forbruk og tas med fra februar. Det betyr at fakturaen i februar inneholder vannmåleroppgjør for året før, i tillegg til akonto (forskuddsbetaling av forventet forbruk av vann/avløp i inneværende år) for januar og februar.
  • Avgiftene fordeles jevnt ut over de fakturaene som gjenstår i kalenderåret.
  • Når du har gjort avtale om månedlig fakturering, er det ikke nødvendig å fornye denne. Avtalen vil løpe til den sies opp.
  • Det påløper ingen gebyrer ved å endre til månedlig eller årlig fakturering.  Det påløper ingen gebyrer ved å endre til månedlig eller årlig fakturering.

Har du spørsmål om fleksible terminer for kommunale eiendomsgebyrer, så ta kontakt med Råde kommune.  

E-post: faktura@rade.kommune.no

Telefon: 474 65 144