Lørdag : Madcon

Lørdag 12. oktober står Madcon på scenen på Råde parkfestival kl. 23.00. Den internasjonale superstjerneduoen Madcon (Yosef Wolde-Mariam og Tshawe Baqwa) har med sine tidligere store låter «Beggin» og «Don't Worry (feat. Ray Dalton)» fortsatt blitt streamet mer enn 1 million ganger over hele verden – hver uke. Dette har blant annet italienske Måneskin vært med på å forsterke da de gjorde sin egen cover av «Beggin» vinteren 2021. Låten gikk viralt på TikTok og er nå den mest streamede låten til rockebandet.

Madcom duoen, med grafisk bakgrunn - Klikk for stort bilde

De norske hitmakerne besvarte bønnene til sin globale fanbase med singelen «Drowning» i februar 2023. Da hadde det gått fire år siden forrige singel. Dette var bare begynnelsen, og et splitter nytt album var på vei og utgitt senere i 2023. Med «Drowning» bygde Madcon opp forventningene til hva som kom senere i 2023. De kombinerer fengende vokaler med en hypermoderne pop-produksjon samtidig som de fortalte historier mange av oss kan relatere til.

«Drowning» handler om å bli værende i et forhold som burde vært over for lengst; allikevel er frykten for å bli ensom såpass sterk at man forblir i relasjonen - «Som det bandet i Titanic, som fortsetter å spille musikk mens skipet synker. De håper på at det skal løses av seg selv» sier Madcon.

Yosef og Tshawe børstet altså støvet av hitmaskinen og ga ut ny musikk i fjor. De siste tre tiårene har Madcon bygget opp et globalt omdømme med over 600 millioner streams og de viser ingen tegn til å senke farten.

Etter at de slapp sin første låt på fire år tidlig i 2023, var Madcon klare til å følge opp «Drowning». Låten, med den passende tittelen «Are You Ready» - handler om å bevise verden hva vi er i stand til å gjøre hvis vi virkelig går inn for det. Med sitt sterke budskap fungerte «Are You Ready» perfekt som den offisielle temasangen for fjorårets Special Olympics World Games - verdens største inkluderende sportsbegivenhet, som ble arrangert i Berlin 17. juni 2023, og tok imot 7000 utøvere fra 190 delegasjoner. 

Madcon presenterte sin nye sang live på den offisielle åpningsseremonien til Special Olympics World Games 2023 i Berlin, den største multisportbegivenheten i Tyskland siden de olympiske leker i 1972. Sammen med det tyske danseforbundet ble det en spektakulær og inkluderende forestilling på Berlin Olympic Stadion, som blant annet inneholdt rundt 700 dansere fra hele Tyskland. «Vi har alle en tilknytning til noen med spesielle behov på en eller annen måte. Vi er både ydmyket og beæret over muligheten til samarbeide med en formidabel organisasjon av denne størrelsen. «Are You Ready» handler om å gripe øyeblikket, og prestere når det gjelder. Når alt du har jobbet for kommer ned til dette ene øyeblikket, og alt fokus er utelukkende på dette spesielle øyeblikket i livet. Akkurat nå. Er du klar? Det er vi ;) - Madcon