Strender og badeplasser

Offentlige fristrender/badeplasser

Saltnes

  • Saltholmen, Saltnes: Populært friområde i Saltnes med flotte svaberg og en liten sandstrand. Badeflåte, toalett og søppeldunker. Atkomst ved å kjøre til Saltnes, der det er en stor parkeringsplass. Kyststien går innom parkeringsplassen.
  • Rubingen, Saltnes: Sandstrand, gressplen, badeflåte med stupebrett, søppeldunker, campingplass. Kyststien passerer stranda.
  • Ellingstranda badeplass, Saltnes: Offentlig friområde med vestvendt, liten sandstrand og svaberg. Fin gresslette for lek bak badeplassen. Søppeldunker og benkebord. Kyststien passerer. Baderampe.

Oven

  • Hestholmen badeplass, Oven: Sørvest på Hestholmen utenfor Oven. Sandstrand (noe stenete), svaberg med stupebrett, søppeldunker og utedo ved parkeringsplassen. Kyststien passerer forbi.
  • Philstranda, Oven: Badeplass på nordsiden av Hestholmen.
  • Fristranda badeplass, Oven: Ligger rett på nedsiden av Fristranda camping, i bukta mellom Oven og Hestholmen. Fin sandstrand, noe steiner på vestsiden.
  • Storesand friområde og badeplass, Oven: Ligger sør på Oven. En lang sandstrand og en mindre sandstrand litt øst for hovedstranda. Badeflåte, toalett, søppeldunker og lekeapparater. Kyststien passerer stranda.
  • Husebystranda badeplass, Oven: Friområde og badestrand på sørøstsiden av Oven. Stranda er lun for solgangsbris og vind fra vest. Naturlig sandstrand. Noen svaberg i øst. Søppeldunker, benkebord, utedo ved parkeringsplassen. Kyststien passerer stranda.

Vansjø 

Amundbukta: Baderampe ved Amundbukta i Vansjø

Baderampe  - Klikk for stort bildeKristine Skjeggestad Bergseng

 

Halvorsrødtangen: Badeflåte og grill ved Halvorsrødtangen.

Halvorsrødtangen med badeflåte og grill - Klikk for stort bildeKristine Skjeggestad Bergseng

 

Kart og beskrivelser av de offentlige badestrendene (Informasjonstavlene Kyststien) (PDF, 2 MB)

Vannkvaliteten på badestrendene i Råde

Badevannsprøvene tas regelmessig annenhver uke gjennom hele sommeren (juni,juli,august og ca. halve sept.).  Dersom resultatene ikke er akseptable bestilles det en ny prøve for å sjekke om det er en forurensing som vedvarer eller det var engangstilfelle. 

 

Badevannskvalitet

Badevannskvalitet
Sted Resultat Uke
Fristranda Oven God 32
Storesand Oven God 32
Saltholmen God 32
Halvorsrødtangen Vansjø God 32
Borgebunn Vansjø God 32
Amundbukta God 32
Langøya God 32

Det måles termotolerante koliforme bakterier som er en indikator bakterie for fekal forurensning av badevann.

Innendørs basseng 

Vi har ikke innendørs basseng i Råde, men det finnes for eksempel i nabokommunene: