Sykehuset har i dag gitt kommunen en gledelig beskjed. Vi har allikevel ikke en ny smittet i Råde. Barnehagen vil derfor ha åpent i dag, og vil gi beskjed direkte til de som går der.

For kommunen er det viktig med åpenhet og føre-var-prinsippet.

Har du symptomer på koronasmitte eller er nærkontakt til noen som er smittet?
Du kan nå logge deg inn på skjema for bestilling av koronatest. (Dette skjema er for Råde kommunes innbyggere, men ligger på Moss kommunes hjemmeside) eller ta kontakt med koronalegevakten på telefon 404 04 9191.

Råde Gårdsfestival er et arrangement der Råde kommune ønsket å gi en mulighet for koselige konsertopplevelser i en utfordrende tid med koronaviruset.

Et enstemmig formannskap sto bak arrangementet. Tanken var å fremme landbruket i bygda og musikk i idylliske omgivelser. Vi ønsket en dugnad som tok vare på artister og de som leier ut lyd, lys, og annet utstyr, som har hatt et tøft år siden de fleste festivaler er avlyst.

Arrangementskomiteen har hele tiden vært i dialog med kommunens smittevernlege om hvilke regler som gjelder og hvilke smittevernråd som skal følges.

De siste ukene har det vært en oppblomstring av smitte i våre nærområder, med forskjellige smittekilder. Dette har ført til store smitteoppsporinger etter private og offentlige arrangementer.

Kriseledelsen i Råde kommune har i dag drøftet risikobildet med å arrangere Råde Gårdsfestival. Etter nøye overveielse i kriseledelsen har kommunens smittevernlege vedtatt å avlyse Råde Gårdsfestival.

Vi ønsker å takke de som har kjøpt billetter, sponsorer, leverandører, frivillige, artister og de som har stilt gårdene sine til disposisjon.

De som har kjøpt billett vil bli kontaktet.

Vedtak om avlysning av Gårdsfestivalen 2020 (PDF, 411 kB)

Ordfører
René Rafshol
Mobil:  99486824

Helsehuset har stor forståelse for at dere som pårørende ønsker å besøke deres kjære som av forskjellige årsaker er hos oss. Men pga pandemien som foregår rundt oss er vi avhengig av retningslinjer for å skåne de som er i risikogruppen. Vi ønsker derfor at alle overholder retningslinjene under.

En ny koronakrisepakke for frivillige lag og organisasjoner er klar. Formålet med ordningen er å kompensere frivillige organisasjoner som har betydelig inntektstap fra arrangementer eller annen spesifisert aktivitet, som følge av pålegg eller råd gitt av staten i forbindelse med COVID-19- utbruddet.

De som trenger støttekontakt er like forskjellige som alle andre. De kan ha en funksjonshemming, lærevansker, en sykdom eller annet.

Velkommen til årets gårdsfestival - En annerledes konsertopplevelse, med Eva Weel Skram, Trang Fødsel, Magnus Grønneberg og DDE.

Hver konsert varer ca. 30 min. Totalt 2 timers musikkopplevelse.

Råde Gårdsfestival er en to dagers festival, som foregår på fire ulike gårder i Råde, Bygda mellom byene. Bonderomantikk, underholdning og god musikk i skjønn forening!

INSPIRIA science center i Sarpsborg tror den storslåtte utstillingen Dinosauria – Fakta og myter vil trekke hele 10 000 ekstra besøkende til vitensenteret. I3. juli åpnet de endelig dørene for publikum etter å ha vært stengt siden koronautbruddet i mars.

Kommunestyret har i møtet den 11.06.2020 i sak 026/20 vedtatt forslag til detaljreguleringsplan for Solbakken 3C (Plan ID 0135 2019 03) etter oppheving av forrige vedtak i april.

Klage

Kommunestyrets vedtak kan påklages til Fylkesmannen innen 4 uker fra 06.07.2020. Evt. klage skal begrunnes og stiles til Fylkesmannen i Oslo og Viken, men sendes via Råde kommune, post@rade.kommune.no eller Råde kommune, Skråtorpveien 2a, 1640 Råde.

Skal du ha et arrangement i sommer, alt fra avslutninger, sommerfester eller bryllup trenger du ikke ta kontakt med kommunen. Det er du/dere som arrangør som har ansvaret for å overholde myndighetenes bestemmelser i denne koronatiden.